0
stigning i Danske Banks bæredygtighedsopfattelse
0
mødebookinger med Danske Banks rådgivere
0
i ekstra lånevolumen
Udfordring
Mere end 20% af Danmarks samlede energiforbrug kommer fra private boliger. Når det er tid til renovering af hjemmet, er det dog ofte de synlige og æstetiske forbedringer, der får mest opmærksomhed, snarere end de mindre synlige, men praktiske energioptimeringer – i hvert fald ifølge danskerne. Denne udfordring ønskede Danske Bank at tackle med kampagnen ’Flot&Godt’.
Boligforbedringer handler nemlig ikke kun om æstetik. Når man alligevel er i gang med renoveringer, bør man også overveje energiforbedringer, der på lang sigt kan spare penge og gavne miljøet. Danske Banks mål var derfor at fremtidssikre danske privatboliger ved at opfordre boligejere til at energioptimere.
Hele 80% af Danske Banks kunder er ikke bekendt med bankens bæredygtige produkter og services. Derfor havde kampagnen også til formål at øge kendskabet til bankens bæredygtige værditilbud inden for boligområdet, såsom lån til energiforbedring, og hjælpe kunderne med at omsætte ideer til handling. Dette skulle styrke Danske Banks langsigtede ambition om at blive Danmarks førende bæredygtige bank, der gør det attraktivt og nemt for kunderne at træffe bæredygtige valg.
Løsning
Kampagnen henvendte sig til danske boligejere mellem 35 og 65 år og byggede på indsigter i, hvad der motiverer dem, og hvilke barrierer de ser for energiforbedringer.
Kampagnen blev aktiveret igennem en 360 graders go-to-market strategi- og plan, som både omhandlede den eksterne eksekvering på tværs af online og offline kanaler med fokus på både paid, owned og earned medier. Hertil lagde den også vægt på intern implementering, samarbejde med energipartnere og udvikling af nye produktvarianter af lån til energiforbedring.
Danske Bank samarbejdede desuden med Idényt om boligrenoveringsemner på deres website og kørte printannoncer om bæredygtighed og grøn omstilling i magasiner og dagblade.
Således tog kampagnearkitekturen udgangspunkt i unikke budskaber til alle niveauer af kunderejsen, så kunderne oplevede, at de blev hjulpet fra start til slut. Dette kom også til udtryk gennem Danske Banks eget website, hvor der blev skabt stor synlighed og en forbedret kunderejse, så det blev nemmere for kunderne at komme i gang med deres energioptimering.
Resultater
Efter endt kampagne var andelen af danskere, der forbinder Danske Bank med bæredygtighed og bæredygtige produkter, steget med 30% blandt dem der har set kampagnen. ’Flot&Godt’ skabte fantastiske resultater på både forretnings-, brand- og kampagneniveau for Danske Bank med udgangspunkt i de opsatte målsætninger og kriterier for succes.
Fra Q1 til Q3 i 2023 havde de samlede kampagneindsatser sikret over 4.000 mødebookinger med Danske Banks rådgivere. Noget, der i perioden genererede mere end 1 mia DKK i ekstra lånevolumen. Ser man på effekten af selve kommunikationen, var der også her markante resultater. Målgruppen, der kunne huske at have set kampagnen var på hele 32% mod benchmark på 23% for Danske Bank. Favorability (dem der foretrækker Danske Bank) lå på hele 46% højere blandt dem, der kan huske at have set kampagnen (recognizers) sammenlignet med dem, som ikke husker at have set kampagnen (non-recognizers). På campaign liking var der en stigning på 21% målt op mod tidligere Danske Bank-kampagner. Adspurgt om ”Danske Bank kan hjælpe mig bedre på vej, når det skal være både Flot & Godt”, svarerede hele 37% ja til dette efter endt kampagne.
Foruden kampagnens gode resultater formåede den at styrke brandet og kundernes opfattelse af Danske Bank ved at øge synligheden omkring bankens værditilbud, produkter og services. Kampagnen var således en succes på samtlige niveauer i Danske Bank, og banken evnede at formidle et kompliceret emne på en simpel måde, der talte ind i målgruppens motivation og nedbrød de barrierer, som målgruppen kunne opleve i forbindelse med energiforbedringer af boligen.
Tulip
Hvordan kan ét fængende hashtag booste et ellers dalende salg af bacon? Læs om Vizeum Integrate og Carats kreative taktik for at nå ud til Tulips kerneforbrugere.
Rationel
iProspect skabte et effektivt analyseredskab, der gjorde det muligt at måle effekten af Rationels nye hjemmeside med kunde-tilpassede tunneller.
Danske Bank
Danske Bank ønskede i samarbejde med Carat at øge kendskabet til bankens bærededygtige bolig tilbud.
VisitAarhus
VisitAarhus ønskede i samarbejde med dentsu X at drysse lidt kærelighed over Aarhusregionen.